Programma

Donderdag 16 juni 2022

09:00 Havendag Junior
Interactief lesprogramma op en rond de Markt van Goedereede voor basisscholen op Goeree-Overflakkee. Geschiedenis moet je beleven!

20:00 Iberische wijnproeverij
Een proeverij met Spaanse wijnen en Portugese port in de barakken van Goedereede. Bij elke wijn en port zal een bijpassend hapje worden geserveerd. Vinoloog Coen Sperling neemt de gasten mee langs het Iberisch schiereiland. Kaarten (20,- euro per persoon) zijn binnenkort verkrijgbaar bij Bakkerij Wolfert, Spar Supermark en Bloembinderij De Korenbloem.

Vrijdag 17 juni 2022

16:30 Stadsbeiaardier
De stadsbeiaardier pakt de trappen omhoog naar zijn bekende plek voor een optreden vanaf het carillon van Goedereede.

17:30 Opening
Een korte openingsceremonie vormt het startschot van deze bijzondere Geuzeneditie van de Goereese Portdagen.

19:00 Optreden De Vromme Blaezers
In 2018 richtte een aantal leden van Fanfare Apollo uit Goedereede een dweilband op. Natuurlijk mogen zij dit jaar niet ontbreken.

20:30 Live muziek: Hoodies
Traditioneel staat op de vrijdagavond een goede band geprogrammeerd die de complete Markt van Goedereede aan het dansen en zingen krijgt. Ook dit jaar!

Zaterdag 18 juni 2022

hele dag mogelijkheid tot bezoeken van monumenten in Goedereede.
– Goereese Kerk – 13:30 – 16:30
– Toren(museum) – 13:30 – 16:30
– Molen De Windvang – 10:00 – 17:00

09:30 Stadsontbijt in Barakken
Op zaterdagochtend kun je aanschuiven aan de royaal gedekte tafels in de Barakken voor het gezellige stadsontbijt. Deelname bedraagt 5,- euro voor volwassen en 1,- euro voor kinderen tot twaalf jaar. De kaartjes zijn binnenkort verkrijgbaar bij Bakkerij Wolfert, Spar Supermark en Bloembinderij De Korenbloem.

11:00 Ambachtenmarkt met Eeterij&Kinderplein
Een markt vol nostalgie. Ervaar het vakmanschap van vroeger. Van de mandenvlechter, touwslager en klompenmaker tot de palingroker, paardentram en mosterdmaker. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te proeven, wat te drinken én te spelen voor de jongste gasten (Kinderplein van 11:00 – 15:00 uur)

12:00 Straatartiest op Markt
Nu alle stenen op de Markt weer recht liggen durft hij het aan. De zeeman op stelten. Laat je verrassen door zijn bijzondere optredens tijdens de ambachtenmarkt.

15:00 Openluchtvoorstelling: Rammeien in Goeree
Vijftig jaar geleden vierde Goedereede een ongekend Geuzenfeest. Dit jaar, 450 jaar na dat de geuzen Nederland hebben terugveroverd van de Spanjaarden is het weer tijd om dit te vieren. In bijzondere samenwerking met de 1 April Vereniging Brielle presenteren de Goereese Portdagen: Rammeien in Goeree.

16:30 Optreden Fanfareorkest Apollo

Geen Portdagen zonder een optreden van Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede. Al sinds 1886 zorgen zij voor muziek in de stad.

18:00 Optreden Flakkees Piratenkoor
Aan het begin van de avond klinken de zeemansliederen door de straten van Goeree. Er wordt gezonden over de zee, over havens, over vrouwen en het leven aan boord.

20:00 Live muziek: Troubadour Peter de Jong
De liefde tussen Goedereede en Peter gaat ver terug. Hij kwam, zag en overwon. Na twee jaren van stilte kunnen we niet anders dan Peter weer verwelkomen in onze stad.

22:00 Samen zingen met Portkoor
Voor velen het hoogtepunt van de Portdagen: samen zingen, dansen en dweilen over de Markt van Goedereede. Iedereen mag, nee beter gezegd, moet meedoen tijdens de afsluiting van de Goereese Portdagen 2022.

  • organisatie behoudt het recht om onderdelen te wijzigen.